Kommande
Kommande

Bonum Brf Brandstationen

Anmäl intresse

Vi planerar för nya bostäder på Ågatan i Söderköping för dig som fyllt 55 år.

Fakta

Lägenheter 43
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Prel. kv 2 2025
Byggstart
Visningsbostad
Inflyttningsklart
Prel. kv 4 2027

Seniorboende i Söderköping

Med sin pittoreska karaktär kombinerat med närheten till havet, Norrköping och storstaden har Söderköping något för alla. Här planerar vi för 55 nya bostäder på Ågatan för dig som fyllt 55 år. 

Centralt läge i småstadsidyll

På platsen där Söderköpings gamla brandstation låg inleds nu ett nytt kapitel. Här planerar vi för trygga, inbjudande och praktiska bostäder – där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar hela livet. Dessutom ger det centrala läget i den historiska och charmiga stadskärnan möjlighet att turista i vardagen. Söderköping har unika kvarter med trånga gränder, kullerstensgator och vackra hus, med rötter ända tillbaka till 1100-talet.

Bo i direkt anslutning till Kanalhamnen och Rådhustorget, med majoriteten av stadens restauranger inom räckhåll. Livsmedelsbutik, systembolag och annan service som exempelvis vårdcentral ligger alla på promenadavstånd.

Den största avkopplingen sker självklart i hemmet. De moderna lägenheterna är yteffektiva och lämnar ingen detalj åt slumpen. I projektet varierar storleken från två till fyra rum och kök – och i många av bostäderna kan du njuta av solen på den egna balkongen. Planerad säljstart kvartal 2 2025.

Bo enkelt och tryggt med Bonum

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att få hjälp med en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Det är en slags förstärkt fastighetsskötare och tjänsterna betalas bara när de utnyttjas.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också gemensamhetslokal för större middagar eller kalas samt en övernattningslägenhet för dina tillfälliga gäster.

En vardag av smultronställen

I hjärtat av Söderköping rinner även Sveriges stoltaste kanal. Njut av vardagliga promenader med utsikt över Göta Kanal eller gör oförglömliga utflykter med historiska kryssningsfartyg. Dessutom är det nära till andra östgötska semesterpärlor och endast 400 meter från Brf Bonum Brandstationen hägrar den rikskända glassrestaurangen Smultronstället. På andra sidan kanalen finns Ramunderbergets naturreservat med fina vandringsleder med utsikt över staden.

Här finns både hav och stad nära. Söderköping har Östersjöns vackra skärgård på utflyktsavstånd. Ca 40 minuters bilfärd österut ligger exempelvis populära S:t Annas skärgård. Norrköping är bara 20 minuter bort med bil.

Anmäl intresse till Bonum Brf Brandstationen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Åse Ringborg

Åse Ringborg

Sälj- och marknadsansvarig
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp