Anmäl intresse
Anmäl intresse

Bonum Brf Realen

Anmäl intresse

Med fint läge i centrala Strängnäs planerar vi för moderna bostäder från 2 - 4 rum och kök för dig som fyllt 55 år. Projektering pågår. Anmäl ditt intresse så håller vi dig informerad när försäljningen av bostäderna startar.

Fakta

Lägenheter 39
Status Kommande

Status för Bonum Brf Realen

Just nu pågår omprojektering av Bonum Brf Realen med målsättning att söka bygglov inom kort.

En plats för gemenskap och egentid. En oas i staden. Inte för stort, men ändå med svängrum för allt och alla du tycker om. Så tänker vi när vi utformar vårt nya kvarter. Lägenheterna är välplanerade in i minsta detalj för att skapa ljusa, hemtrevliga och flexibla hem som håller – år ut och år in.

Planering pågår
2023
Säljstart
Byggstart
Inredningsval
Inflyttningsklart
Podd

Kvarteret Nybygget - Tryggt boende

Brita och Kenneth Stagmo skulle inte flytta från sin stora villa förrän någon bar ut dem, men nu när de bor i en Bonumlägenhet är livet enkelt och vardagen fylld av gemenskap.

Hör mer om Brita och Kenneths flytt

Seniorboende i Strängnäs

Här kommer du bo modernt och underhållsfritt på en attraktiv plats med gemytlig innergård och bra möjlighet till rik fritid. Och inte minst, ett boende där du kan bo kvar i många år. Allt det har vi haft i åtanke när vi utformat Bonum Brf Realen.

Där Kung Göstas väg möter Regementsgatan planerar vi för Bonum Brf Realen, ett bekymmersfritt och lättskött boende med plats för goda stunder. Moderna bostäder som är genomtänkta i minsta detalj för att göra vardagen enkel och bekväm. I alla våra Bonumprojekt skapar vi bostäder för ett aktivt liv från 55 år och många år framåt och här kan du bo kvar länge, även om livet förändras. Något du kanske inte bryr dig om idag, men kommer att uppskatta om tjugo år.

Harmonisk inredning

Här planerar vi för ett trivsamt boende från 50 till 104 kvm med genomtänkta planlösningar i välplanerade tvåor, bra disponerade treor och rymliga fyror. Här kommer alla ha inglasade balkonger eller uteplats och en del av bostäderna har även dubbla balkonger och högst upp i huset planerar vi för unika lägenheter där man kan ta hissen direkt upp till bostaden som också har eldstad och två balkonger.

I Bonum Brf Realen har vi valt vår inredningsstil Harmoni för kök och badrum, ett stilrent koncept som håller över tid. Med ett mindre urval av detaljer får du möjlighet att sätta din egen prägel på hemmet och du kan lugnt kombinera de olika alternativen kostnadsfritt inom stilen och alla val passar bra tillsammans. Det kommer även finnas tillval på t ex stenbänkskiva med mera och önskar ni detta så medför det en extra kostnad.

Livet mellan husen

Föreningen kommer omfatta fyra bostadshus i olika färg, vilket gör gatan och gården mer levande. Här kommer du bo med villor rakt över gatan och ett större hus i ryggen. På den trivsamma innergården ska det finns plats att läsa en bok eller hålla födelsedagsfika och dessutom en boulebana att utmana dina nya grannar på.

Med buskar, träd och inbjudande gångar till porten planerar vi för att efterlikna villans trädgård och flerbostadshusens lättillgänglighet. Hit kan alla komma på besök oavsett om man färdas med barnvagn eller rollator.

Gården har ett lugnt och skyddat läge och i föreningen kommer det även finnas en gemensamhetslokal med kök där framtidens middagar och bokklubbar kan ta plats och när släkten kommer på besök kan de bo bekvämt i övernattningslägenheten. För dig som är bilburen kommer det finns parkeringar utomhus att hyra med såväl motorvärmare som laddstolpar.

Bo granne med allt och lite till

I Bonum Brf Realen bor du nära till Mälarens glittrande vatten och Visholmen med badplats, utegym, minigolf, lekplats, offentlig konst och promenadslingor. Bussen går utanför porten och Strängnäs resecentrum och city ligger en kort bit bort ligger. Här finns allt behöver på bekvämt promenadavstånd.

Mäklarsamarbete

I det här bostadsprojektet kommer vi samarbeta med Fastighetsbyrån i Strängnäs och det är de som kommer hålla i försäljningen av Bonum Brf Realen när det blir dags att påbörja försäljningen. Självklart kan de även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av din nuvarande bostad.

Bonum –  perfekt för dig som fyllt 55

Det unika med Bonum är de små och stora detaljerna som gör livet enkelt, bekvämt och lätt att leva. Först har du läget, nära kommunikationer, livsmedelsbutik, service, rekreation och annat som ingår i en bra vardag.

När du kommer hem finns en bänk i entrén att ställa matkassarna på eller slå sig ner ett tag. Bonum är dessutom gjort för att umgås med nära och kära. Boka gemensamhetslokalen för födelsedagsfirandet och övernattningslägenheten för gästerna. Här finns rum för hela livet. Bostäderna har hög miljöprofil och är noga planerade och byggda för att man ska kunna bo kvar länge. Och som boende i en Bonumförening får du tillgång till individuellt anpassade tjänster och varje förening har en egen
Bonumvärd.

Här finns alla ingredienser som krävs för att din vardagspalett ska bli både färgsprakande och harmonisk.
Välkommen till livet du längtar efter, centralt i Strängnäs.

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Laddplatser för elbilar
  • Solceller på tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Laddplatser för elbilar
  • Solceller på tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Strängnäs, en småstadsidyll 

Strängnäs är en pärla mitt i Mälardalen i Södermanlands län. Den fina lilla staden vid Mälaren har mycket att bjuda på. Här finns kultur och historiska miljöer och staden präglas av gammaldags stadskärna med historiska byggnader. Här kan du vandra upp till väderkvarnen och njuta av den välbevarade stadsbilden.

I gästhamnen Västerviken finns restauranger, caféer, glasskiosk, båttrafik, grönområden, lekplats och nöjen. Utmed med den vackra strandpromenaden kan du njuta av konst längs vägen, passera förbi ångbåtsbryggan och den nyanlagda konstparken vid Ulfhälls herrgård eller stanna till vid strandbadet på Visholmen. Klättrar du upp på utsiktstornet Kungstornet får du en fantastisk vy över hela staden samt Mälaren.

Den vackra och välvårdade domkyrkan i Strängnäs är centralt belägen på toppen av en kulle. Kyrkan nås från flera håll och via stadskärnan nås Domkyrkan via den kullerstensbelagda Gyllenhjelmsgatan, gatan som poeten Bo Setterlind har sagt är Sveriges vackraste gata. Kyrkan är omgiven av fina grönytor, däribland Munkens örtagård. Inne i den mäktiga kyrkan finns ett stort stycke av svensk historia att förkovra sig i. Ofta erbjuds även konserter här.

Stadsvandringar genomförs året runt efter beställning hos turistbyrån. De mest kända besöksmålen i kommunen är Gripsholms slott i Mariefred och Domkyrkan i Strängnäs. Invånarantalet har ökat stadigt och Strängnäs är en framtidsinriktad stad med småstadscharm, historia och naturupplevelser i kombination med ett vattennära läge vid Mälaren!

City, kultur och nöjen

Strängnäs har ett dynamiskt driv framåt, med en blommande entreprenörsanda, väl utvecklad service och ett levande kulturliv. I centrum finns inomhusgallerian Präntaren med bank, livsmedelsbutik, bokhandel, klädbutiker, optiker, kafé med mera. Strängnäs kulturhus heter Multeum. Här finns både bibliotek och museum. Vill du göra en tidsresa kan vi rekommendera ett besök på Grassagården eller Kvarnen.

Natur och fritid

Här kan du cykla Mälardalsleden eller vandra på vackra Sörmlandsleden. Med sjön Mälaren nära till hands är det lätt att finna sin egen favoritplats att svalka sig på varma sommardagar, mitt i centrum eller ute i naturen. Sommartid har du möjligheter att, med utgångspunkt från Strängnäs ta en tur på Mälaren.

Kommunikation

Ska du bege dig längre bort har Strängnäs mycket goda kommunikationer såväl till sjöss som till lands. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs. Tack vare dubbelspåriga utbyggnaden av Svealandsbanan har Strängnäs mycket goda pendlingsmöjligheter till och från framförallt Stockholm, men även mot Eskilstuna/Arboga.

Parkering

I Strängnäs parkerar du gratis, men P-skiva gäller på vissa gator i centrala Strängnäs. Vid infarten till dessa gator eller intill parkeringsplatserna finns skyltar som talar om hur länge det är fri parkering med P-skiva. Långtidsparkering finns på Västerviksparkeringen. Där finns även markerade platser där parkering är tillåten i tre dygn.

Anmäl intresse till Bonum Brf Realen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Catarina  Tenor

Catarina Tenor

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp