Anmäl intresse
Anmäl intresse

Bonum Brf Realen

Anmäl intresse

Livet du längtar efter, centralt i Strängnäs. Här planerar vi för lägenheter på 2-4 rum och kök för dig som fyllt 55 år. Moderna bostäder i attraktiv omgivning med plats för många goda stunder. Preliminär säljstart sommar 2023. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 43
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Prel. sommar 2023
Byggstart
Inredningsval
Inflyttningsklart
Prel. 2025

Bostadsrätter i Strängnäs

I Brf Realen planerar Bonum nya bostäder för dig som vill bo och leva i trivsamma Strängnäs. På centralt läge med närhet till både Mälaren, service och aktiviteter erbjuder vi ett lugnt, bekvämt och stimulerande boende. Här kan du finna din nya utgångspunkt i livet, lättskött och bekymmersfritt, med plats för många goda stunder.

Där Kung Göstas väg möter Regementsgatan planerar Bonum att bygga ljusa, välplanerade bostäder om två till fyra rum och kök för dig som fyllt 55 år och söker ett nytt hem i attraktiva Strängnäs. Här kan du hitta hem till ett nytt, bekvämt boende med i stort sett allt du behöver på nära håll. Restauranger, livsmedelsbutiker, frisör, klädaffär, simhall, gym och vårdcentral. Allt finns inom bekvämt gångavstånd, men med bara några tramptag på cykel eller en kort tur med bilen utvidgas närområdet till att erbjuda både grönskande landskap, sandstränder och blå hav. Alla ingredienser som krävs för att din vardagspalett ska bli både färgsprakande och harmonisk.

Framflyttad säljstart

Efter att det av kommunen godkända bygglovet tyvärr överklagats av boende i grannskapet, ligger ärendet nu för utredning och beslut hos Länsstyrelsen, som har cirka 6 månader på sig att lämna besked. Av den anledningen kommer nu säljstarten som tidigare varit planerad till november 2022 att flyttas fram. Vi vet i dagsläget inte exakt när den skulle kunna bli av, men tidigast fram emot sommaren 2023.

Vi på Riksbyggen beklagar såklart detta och vårt mål är att fortsatt arbeta med projektet för att nå en säljstart så snart som möjligt. Du är fortsatt varmt välkommen att anmäla ditt intresse för projektet via denna hemsida, så får du din köplats i intressekön inför säljstarten och per automatik digitala nyhetsbrev om Brf Realen. I dagsläget har vi inga planritningar eller priser att delge, utan de kommer presenteras när vi närmar oss en säljstart.

Mäklarsamarbete

I detta bostadsprojekt kommer vi samarbeta med Fastighetsbyrån i Strängnäs och det är de som kommer hålla i försäljningen av Bonum Brf Realen när det blir dags att påbörja försäljningen. Självklart kan de även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av en nuvarande bostad.

Ljusa och välplanerade lägenheter 

Bostäderna kommer vara modernt och funktionellt utrustade för en bekväm vardag och i Bonumlägenheten är här lätt att fånga det goda i livet. Alla lägenheter får inglasad balkong eller uteplats och här kommer vi erbjuda vårt stilpaket Harmoni i kök och badrum och där ingår kostnadsfriaval. För dig som är bilburen kommer det finns parkeringar utomhus att hyra; parkeringsplats längs med Regementsgatan, parkering med motorvärmare vid innergården och parkering med laddstolpar vid innergården. I ditt boende kommer det bland annat finns gemensamhetslokal och gästlägenhet.

Livet mellan husen

Föreningen kommer omfatta fyra bostadshus och vår tanke är att alla husen är syskon och att respektive hus får varsin färg för att göra gatan och gården mer levande. Här kommer du bo med villor rakt över gatan och ett större hus i ryggen. På föreningens trivsamma innergård ska det finns plats att läsa en bok eller hålla födelsedagsfika och dessutom en helt egen boulebana att utmana dina nya grannar på. Med buskar, träd och inbjudande gångar till porten planerar vi för att efterlikna villans trädgård och flerbostadshusens lättillgänglighet. Hit kan alla komma på besök oavsett om man färdas med barnvagn eller rollator.

Bonum –  perfekt för dig som fyllt 55

För dig som har fyllt 55 år är Riksbyggens koncept Bonum perfekt. Trygga och inbjudande hem i attraktiva lägen. Lägenheterna är planerade och byggda för att man ska kunna bo kvar länge.

Bonum erbjuder moderna lägenheter med hög miljöprofil. Inne i husen vittnar många små men viktiga detaljer om att Bonum tänker längre. Hållbara och beprövade material används, och de nyproducerade lägenheterna är noga planerade och utförda med tanke på bland annat tillgänglighet. Föreningen ordnar gemensamma aktiviteter och det finns många möjligheter till social samvaro om man så önskar. Gemensamhetslokalen är möblerad med ett fullutrustat kök. Som boende i en Bonumförening får du tillgång till individuellt anpassade tjänster och varje förening har en egen Bonumvärd.

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Laddplatser för elbilar
  • Solceller på tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Laddplatser för elbilar
  • Solceller på tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Strängnäs, en småstadsidyll 

Strängnäs är en pärla mitt i Mälardalen i Södermanlands län. Den fina lilla staden vid Mälaren har mycket att bjuda på. Här finns kultur och historiska miljöer och staden präglas av gammaldags stadskärna med historiska byggnader. Här kan du vandra upp till väderkvarnen och njuta av den välbevarade stadsbilden.

I gästhamnen Västerviken finns restauranger, caféer, glasskiosk, båttrafik, grönområden, lekplats och nöjen. Utmed med den vackra strandpromenaden kan du njuta av konst längs vägen, passera förbi ångbåtsbryggan och den nyanlagda konstparken vid Ulfhälls herrgård eller stanna till vid strandbadet på Visholmen. Klättrar du upp på utsiktstornet Kungstornet får du en fantastisk vy över hela staden samt Mälaren.

Den vackra och välvårdade domkyrkan i Strängnäs är centralt belägen på toppen av en kulle. Kyrkan nås från flera håll och via stadskärnan nås Domkyrkan via den kullerstensbelagda Gyllenhjelmsgatan, gatan som poeten Bo Setterlind har sagt är Sveriges vackraste gata. Kyrkan är omgiven av fina grönytor, däribland Munkens örtagård. Inne i den mäktiga kyrkan finns ett stort stycke av svensk historia att förkovra sig i. Ofta erbjuds även konserter här.

Stadsvandringar genomförs året runt efter beställning hos turistbyrån. De mest kända besöksmålen i kommunen är Gripsholms slott i Mariefred och Domkyrkan i Strängnäs. Invånarantalet har ökat stadigt och Strängnäs är en framtidsinriktad stad med småstadscharm, historia och naturupplevelser i kombination med ett vattennära läge vid Mälaren!

City, kultur och nöjen

Strängnäs har ett dynamiskt driv framåt, med en blommande entreprenörsanda, väl utvecklad service och ett levande kulturliv. I centrum finns inomhusgallerian Präntaren med bank, livsmedelsbutik, bokhandel, klädbutiker, optiker, kafé med mera. Strängnäs kulturhus heter Multeum. Här finns både bibliotek och museum. Vill du göra en tidsresa kan vi rekommendera ett besök på Grassagården eller Kvarnen.

Natur och fritid

Här kan du cykla Mälardalsleden eller vandra på vackra Sörmlandsleden. Med sjön Mälaren nära till hands är det lätt att finna sin egen favoritplats att svalka sig på varma sommardagar, mitt i centrum eller ute i naturen. Sommartid har du möjligheter att, med utgångspunkt från Strängnäs ta en tur på Mälaren.

Kommunikation

Ska du bege dig längre bort har Strängnäs mycket goda kommunikationer såväl till sjöss som till lands. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs. Tack vare dubbelspåriga utbyggnaden av Svealandsbanan har Strängnäs mycket goda pendlingsmöjligheter till och från framförallt Stockholm, men även mot Eskilstuna/Arboga.

Parkering

I Strängnäs parkerar du gratis, men P-skiva gäller på vissa gator i centrala Strängnäs. Vid infarten till dessa gator eller intill parkeringsplatserna finns skyltar som talar om hur länge det är fri parkering med P-skiva. Långtidsparkering finns på Västerviksparkeringen. Där finns även markerade platser där parkering är tillåten i tre dygn.

Anmäl intresse till Bonum Brf Realen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur
Inredning

Bonum Brf Realen inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel på din lägenhet. Prova dig fram till vilket kök och badrum du vill ha. Klicka in i vår inredningsportal och se vad som passar i ditt nya hem.

Välj inredning

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp