Kommande
Kommande

Bonum Marconi Allé

Anmäl intresse

Nyproducerade bostadsrätter utanför Göteborg för dig som fyllt 55 och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv i Flatås.

Fakta

Lägenheter 50
Status Kommande
Planering pågår
Vinter 2023
Säljstart
Byggstart
Visningsbostad
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Podd

Kvarteret Nybygget - Tryggt boende

Brita och Kenneth Stagmo skulle inte flytta från sin stora villa förrän någon bar ut dem, men nu när de bor i en Bonumlägenhet är livet enkelt och vardagen fylld av gemenskap.

Hör mer om Brita och Kenneths flytt

Seniorboende i Flatås, Göteborg

Bonum Brf Marconi Gård ligger i Flatås utanför Göteborg. Det omfattar cirka 50 bostadsrätter på två till fyra rum och kök. Lägenheter för dig som fyllt 55 och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv.

Det är mycket positivt på gång i Flatås och kring Marconigatan. Här skapar Riksbyggen Marconi Allé som kommer bestå av en bostadsrättsförening i vårt koncept Bonum, två bostadsrättsföreningar med Riksbyggens profil, samt hyreslägenheter. Sammanlagt handlar det om cirka 250 nya hyresrätter och bostadsrätter i olika storlekar – för alla åldrar och faser i livet. 

Göteborg står inför stora utmaningar med en växande bostadsbrist i horisonten. I samband med Göteborgs 400-årsjubileum deltar Riksbyggen i ett projekt som innebär en bostadssatsning utöver den vanliga produktionen. Vi är glada och stolta över att vara en del i projektet som heter BoStad2021 med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. 

– Dynamiken i kvarteren kommer skapa gemenskap, tillhörighet och göra det enkelt att leva aktivt och hållbart här. Vi sätter alltid människan i centrum och bygger utifrån rådande behov och önskemål som kommer in från våra målgrupper. Precis det vi drivs av och eftersträvar i alla våra projekt, säger Mikael Ahlén som är marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Lägenheter med bra läge!

Marconi Allé har ett av södra Göteborgs bästa och mest intressanta lägen. Här skapar vi rum för alla våra målgrupper och deras olika faser i livet. Det innebär ett dynamiskt samspel mellan såväl gammal och ung, som kvarterens gårdsmiljöer och urbana lägenheter. Med fritidsaktiviteter, möjligheter till utflykter och service i alla väderstreck är bostadsområdet som gjort för en aktiv och social livsstil.

Redan från starten planeras funktionella utrymmen och smarta detaljer in i Marconi Allés kvarter och bostäder. Gårdarna är som gjorda för lekar, avkoppling och sociala möten. Runt knuten har du också tillgång till en fantastisk aktivitetspark, matbutik, pizzeria, nytt fritids, ny skola och Flatåsskolan F-6. Liksom butikslokaler i bottenplan, en lättillgänglig och smidig kollektivtrafik, den omgjorda och lugna stadsgatan Marconigatan samt i framtiden Dag Hammarskjöldsleden som trevlig stadsboulevard och cykelled.

Bonumvärd till din tjänst

Hela tanken med Bonums seniorboenden är att vardagen ska vara så enkel och bekväm som möjligt. Du behöver inte bry dig om underhållning och skötsel av huset eller saker som gräsklippning och snöröjning. Det ordnar vi. Varje seniorboende har dessutom en Bonumvärd som kan hjälpa till eller ombesörja allt från flytthjälp, byta glödlampor, fönsterputsning, sätta upp gardiner och montera möbler till att assistera vid ärenden till posten, apoteket och mataffären eller vattna blommorna när du är bortrest. Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill utnyttja Bonumvärdens tjänster. Tjänsterna köps efter behov av den enskilde – en möjlighet, inte ett måste.

Det som brukar vara mest uppskattat är när Bonumvärden hjälper till att arrangera träffar, sociala aktiviteter och shoppingresor. Det är lite som att ha en kompis som ser till att allt fungerar och att alla i bostadsföreningen mår bra.

Vi bygger ännu fler bostäder i Flatås

Läs mer om vårt bostadsprojekt Marconi Allé med de senaste nyheterna kring såväl Marconi Allé som Brf Marconi Gård.

Bostadsrätter med närhet till service

Här har du nära till Frölunda Torg och ett brett utbud av shopping, frisörer, caféer, restauranger, banker, apotek, vårdcentral och Frölunda specialistsjukhus. Frölunda Kulturhus bibliotek och deras 25-metersbassäng. Ruddalens skridskobana, bandyplan, gym och avkopplande motionsspår. Änggårdsbergens naturområde och oändliga terräng för jogging eller promenader. Slottsskogens inbjudande ytor för picknicks, kubbspel, grillkvällar, minigolf, lekar, aktiviteter eller besök till djurparken. Centrums pulserande storstadspuls å ena sidan. Åbytravet, Åbys äventyrsbad, Sisjöns och Sandsjöbackas strövområden samt hela Askimsviken å den andra.

Anmäl intresse till Bonum Marconi Allé

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anders Radne

Anders Radne

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp