Avgiftsfritt 12 månader
Avgiftsfritt 12 månader

Bonum Brf Grönbodal

1 950 000–4 495 000 kr
Anmäl intresse

Försäljning pågår av lägenheter i Sundsvalls första Bonumförening. Vi bygger 31 bekväma lägenheter för dig som är 55+. De ligger med ett oslagbart läge vid Grönborgsgatan och Dalgatan på Västermalm i Sundsvall. Här får du nära till det mesta du behöver för en bekymmersfri vardag. Bonum är Riksbyggens koncept för moderna seniorbostäder. Kort sagt, bostäder du kan bo kvar resten av livet.

Fakta

Pris 1 950 000– 4 495 000 kr
Rum 2–4 rum och kök
Boarea 54–97 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av trapphus
 • sophämtning
 • skötsel av gården, gräsklippning och snöröjning
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel
 • förbrukning av kall- och varmvatten som mäts individuellt
 • TV/bredband
 • kostnad för parkeringsplats (separat kö)

  Vad används avgiften till
4 520–7 323 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 31
Status Försäljning pågår
Visningar

Visningar

Tisdagsvisning
Välkommen på visning av Bonum Brf Grönbodal med våra mäklare varje tisdag. Ta chansen att se lägenheter och gemensamma utrymmen i huset. Anmälan krävs, kontakta mäklare Felix Thunholm.Planering pågår
2020
Säljstart
November 2021
Byggstart
Maj 2022
Upplåtelse
Q1 2024
Inflyttningsklart
Prel. juni 2024
Avgiften

Avgiftsrabatt fram till 2027

Just nu erbjuder Riksbyggen avgiftsfritt i ett helt år för dig som tecknar avtal fr o m. 1 juni till och med 30 augusti. Tillträde enligt överenskommelse. Utöver detta erbjuds även en rabatt på avgiften år två och tre. Kontakta mäklaren för mer information

Podd

Kvarteret Nybygget - Tryggt boende

Brita och Kenneth Stagmo skulle inte flytta från sin stora villa förrän någon bar ut dem, men nu när de bor i en Bonumlägenhet är livet enkelt och vardagen fylld av gemenskap.

Hör mer om Brita och Kenneths flytt

Seniorboende i Sundsvall

Vi har fortfarande lägenheter till salu. Först till kvarn gäller! Kontakta ansvarig mäklare Felix Thunholm på Mäklarhuset, telefon 070-314 51 02 , för mer information.

Vad händer vid köp av lägenhet?

När du tackar ja till en erbjuden lägenhet är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande:

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.

Bostadsrätter i Sundsvall

Välkommen till Sundsvalls första Bonumförening — Bonum Brf Grönbodal för dig som är 55+. Den ligger med ett oslagbart läge vid Grönborgsgatan och Dalgatan. Bonum är Riksbyggens koncept för moderna bostäder. Kort sagt, bostäder du kan bo ifrån det år du fyller 55 och resten av livet. Vi planerar att bygga 31 bekväma bostadsrätter på Västermalm i centrala Sundsvall.

Ett oslagbart läge med närhet till promenadstråk längs Selångersån, natursköna parkområden som Bünsowska tjärnen och city med butiker, restauranger och caféer. Du har bra kommunikationsmöjligheter och närhet till både busshållplats och järnvägsstation. På bekvämt avstånd finner du dessutom bland annat mataffär, apotek och vårdcentral.

Bonum Brf Grönbodal kommer med andra ord ligga centralt placerad med promenad- och cykelavstånd till det mesta. Här kan du njuta av stadens puls runt hörnet med restauranger, butiker och all service du kan behöva. Här är det enkelt att bo!

Mycket mer än bara en bostad

Vill du byta ut gräsklippningen till en runda på golfbanan, eller ta en tur på Sidsjön istället för att skotta snö? Nu kan du få en alternativ vardag där "praktiska måsten" kan bytas ut till det där du gillar allra bäst. I Bonum Brf Grönbodal kommer det finnas 31 bostadsrätter alla med balkong eller uteplats. Att Bonums bostäder är noga planerade syns när du tittar in i de ljusa, öppna lägenheterna. Lägenheten ska vara bekväm att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att du ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden.

Delvis inglasade balkonger

Våren kommer tidigt för den som har en inglasad balkong. Och hösten lite senare. Därför har vi valt att göra de allra flesta balkonger delvis inglasade och delvis öppna. För både lä och vind i håret. Med balkonger i söder- och västerläge finns det plats för både soldyrkaren och dig som hellre sitter på svalare skuggplats.

Välplanerat in i minsta detalj

Lägenheterna blir ljusa med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar och alla lägenheter får parkettgolv utan trösklar. Köken kommer vara välutrustade och stilrena och gränsa till andra sociala ytor som matplats och vardagsrum. De kaklade badrummen blir välplanerade och har både tvättmaskin och torktumlare. Självklart har alla lägenheter balkong eller en egen uteplats.
I föreningen kommer det finnas en gemensamhetslokal med hörslinga för gemensamma trivselaktiviteter och styrelsemöten. Även en övernattningslägenhet för långväga, övernattande gäster finns för uthyrning om den egna lägenheten inte räcker till. Självklart finns det hiss i huset!

Parkering

Det kommer att finnas 19 parkeringsplatser totalt, varav 17 platser i garage. Av av dessa har åtta laddstolpe för elbil och samtliga är förberedda för laddstolpe. Det finns två handikapplatser i garaget, där tillstånd krävs. Två parkeringsplatser finns i markplan. Kösystem tillämpas för parkeringsplatserna.
Det kommer också att finnas cykelparkeringsplatser i garage och i kallförråd, samt cykelställ utplacerade vid entréer.

Det här är Bonum

I en Bonumförening finns också en Bonumvärd som kan vara en hjälpande hand i din vardag. Av Bonumvärden kan du köpa hushållsnära tjänster med RUT/ROT-avdrag, till exempel hjälp med vattning när du är bortrest eller med uppsättning av dina nya gardiner. Bonumvärden hjälper också föreningens styrelse att anordna aktiviteter för alla boenden. Det kan handla om allt ifrån vin- och ostprovning till buggkurs i gemensamhetslokalen, allt utifrån medlemmarnas önskemål. Här finns alla möjligheter att skapa trygghet och gemenskap lite utöver det vanliga. 

Tryggare med Trygghetslöftet

Trygghetslöftet genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag. Läs mer om Trygghetslöftet

Film om Bonum

Lär dig mer om Bonum

Hör Bonums marknadsområdeschef Jesper Lundell berätta om några av alla fördelar med en Bonumbostad.

Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Centralt boende i Sundsvall

Stenstan, som Sundsvall också kallas efter den stora branden 1888, är en miniatyr av en europeisk storstad. Här finns mycket av det sena 1800-talets arkitektur bevarad. Sundsvall ligger vid havet och genom stan ringlar sig Selångersån med fina promenadstråk.

Anmäl intresse till Bonum Brf Grönbodal

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Felix Thunholm

Felix Thunholm

Mäklare
Telefonnummer
E-post
Henrik Teiler

Henrik Teiler

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp