Kommande
Kommande

Bonum Brf Najaden

Anmäl intresse

I Råbylund vid kajkanten intill Råbysjön planerar Riksbyggen bygga bekväma bostadsrätter för dig som fyllt 55+. Här bor du bara några meter från Råbysjöns vattenspegel och Lundaslättens åkermark och ängar. Nyfiken? Anmäl ditt intresse.

Fakta

Lägenheter 49
Status Kommande
Planering pågår
Februari 2024
Säljstart
Vår 2025
Byggstart
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Seniorboende i Lund

Vi planerar för 49 nya bostäder, för dig som är 55+, i södra Råbylund i Lund. Tänk att bo vid kajkanten vid Råbysjön i Råbylund. Du kan öppna fönstret och nästan känna med handflatan på vattenytan. På sommaren kan du höra fågelkvittret och humlornas surrande och njuta av Lundaslättens ängar. Vintertid åks det skridskor på sjön om isen har lagt sig.

Dagvattensjön har hjälpt till att sätta Råbylund på kartan som en naturnära stadsdel. Sjön, är Lunds största dagvattenmagasin men också en unik rekreationsmiljö. Vill du byta gräsklippningen och underhåll av huset mot sköna promenader? I Råby Sjöpark kan du promenera, träna på utegym eller bara njuta av naturen. Råbysjön och Råby Sjöpark bidrar till den biologiska mångfalden och erbjuder en bra miljö för växter, fåglar, insekter och människor. Du kan njuta av hagar och slåtterängar där blommor och gräs får växa sig höga.

Cyklar man österut mot det natursköna Dalby får man utblickar över den vackra Lundaslätten. Här finns fina unika miljöer såsom nationalparken Dalby hage, naturreservatet Billebjer och Skrylle med sitt naturum.

I Råbylund har man snabb access till motorvägen E22 och det finns bussförbindelser till Lunds centrum. På tio minuter cyklar du på bra cykelvägar mot centrum med tillgång till hela Lunds utbud av fritidsaktiviteter, kultur och nöjen

I våra nybyggda bostadsrätter i södra Råbylund kan du få en ny vardag där du kan byta praktiska måsten mot det du gillar bäst. I Bonum Najaden kommer det att byggas 49 bostadsrätter för dig som fyllt 55. Lägenheterna har balkong eller uteplats där du kan odla dina växter och njuta av sjöbrisen. Bonums lägenheter är noga planerade och ska vara bekväma att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att du ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden.

Lägenheterna blir ljusa med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar och alla lägenheter får parkettgolv utan trösklar. Köken kommer att vara välutrustade och stilrena. De kaklade badrummen är välplanerade och har både torktumlare och tvättmaskin. Självklart finns det hiss i huset.

Att bo i en Bonumförening innebär att bo med gemenskap. Bonumvärd är en samlande kraft i föreningen. En person som skapar trivsel, sätter igång aktiviteter och skapar möjligheter för er boende att odla gemensamma intressen. Bonumvärden kan hjälpa till med temakvällar, motions- eller kulturaktiviteter, bridge- eller grillkvällar. Navet för aktiviteterna är föreningens gemensamhetslokal. I gemensamhetslokalen kan du även ha kalas för släkt och vänner och det finns övernattningsmöjlighet för gäster.

Hållbarhetsåtgärder

  • Stomme av återbrukat tegel
  • Solceller
  • Gröna tak och ängstak
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Stomme av återbrukat tegel
  • Solceller
  • Gröna tak och ängstak
Om vårt hållbarhetsarbete

Om Södra Råbylund

Södra Råbylund är en växande stadsdel och i framtiden finns goda möjligheter till en utvecklad närservice. I nuläget finns en liten servicebutik på centralt läge i området. Om du är sugen på nybakade frukostbullar är det Mormors bageri på Fältspatvägen på Gastelyckan som ligger närmast. På andra sidan Dalbyvägen ligger Linero centrum med bland annat en välsorterad livsmedelsbutik, bibliotek, pizzeria, apotek, vårdcentral och tandläkare.

Anmäl intresse till Bonum Brf Najaden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Camilla  Lundström

Camilla Lundström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Bonumvärd

I alla Bonumföreningar finns det en Bonumvärd som sköter om fastigheten. Bonumvärden erbjuder också individuell hjälp till alla boende.

Putsa fonster.jpg

Bonumvärdens tjänster

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp