Kommande
Kommande

Bonum Brf Årstiden

Anmäl intresse

Äntligen! Nyproducerat seniorboende i Luleå för dig som fyllt 55 år. I Bonum Brf Årstiden planeras 49 bostadsrätter på två till fyra rum och kök. Med närhet till det mesta för en bekymmersfri vardag.

Fakta

Lägenheter 49
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Podd

Kvarteret Nybygget - Tryggt boende

Brita och Kenneth Stagmo skulle inte flytta från sin stora villa förrän någon bar ut dem, men nu när de bor i en Bonumlägenhet är livet enkelt och vardagen fylld av gemenskap.

Hör mer om Brita och Kenneths flytt

Bostadsrätter i Luleå

Välkommen till Luleås första Bonumförening — Bonum Brf Årstiden för dig som är 55+.

Bonum Brf Årstiden ligger i ett tryggt bostadskvarter med närhet till vardaglig infrastruktur och med naturparken runt hörnet, endast 5 km från centrum. De redan existerande mötesplatserna och aktiviteterna gör att det finns möjlighet att skapa en vardag med frihet och ett social hållbart liv i gemenskap med andra. 

Bonum är Riksbyggens koncept för moderna bostäder för dig som fyllt 55 år. Kort sagt, bostäder du kan bo ifrån det år du fyller 55 och resten av livet. Vi planerar att bygga 49 bekväma bostadsrätter på Björkskatan i Luleå.

Ett bostadskvarter som håller över tid

Tillsammans med de redan befintliga mötesplatserna; grönområden, friluftsanläggningar, skola, vårdcentral, matvaruhandel och service kan en aktiv och hållbar livsstil skapas. Det nya bostadskvarteret blir ett tillskott till det redan befintliga med aktivitet och plats för flera generationer.

Ett hem med kvalité, som ger plats åt familj och vänner

Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet skapar förutsättningar för gemenskap och rum för möten så väl inne som ute. Ett flexibelt bostadskvarter som har plats för hela familjen. De rymliga balkongerna kan du sätta din egen prägel på och utforma en trivsam miljö. Genom detta sammantaget så skapas gemenskap, samhörighet och trygghet och ger ett karaktäristiskt bostadskvarter.

Naturen inpå knuten

Med parken runt hörnet kommer naturen inpå knuten, vilket skapar plats för naturliga möten. Bostadshuset, den gemensamma innergården som tillsammans med kringliggande hus ramar in och skapar olika rumsligheter och mötesplatser där man kan odla och utföra andra aktiviteter.

Gårdens inramning tillsammans med variationen i fasaderna och de uppdelade ytorna från det publika till det privata närmast hemmet skapar en fin harmoni när man vistas där. Ett hem där en extra varm tanke har lagts kring ljus och funktioner för att bidra till en positiv boendemiljö.

Mycket mer än bara en bostad

Vill du byta ut gräsklippningen till en runda på golfbanan, eller en tur på Ormberget istället för att skotta snö? Nu kan du få en alternativ vardag där "praktiska måsten" kan bytas ut till det där du gillar allra bäst.

I Bonum Brf Årstiden kommer det finnas 49 bostadsrätter alla med balkong eller uteplats. Att Bonums seniorbostäder är noga planerade syns när du tittar in i de ljusa, öppna lägenheterna. Lägenheten ska vara bekväm att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att du ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden.

Inglasade balkonger

Våren kommer tidigt för den som har en inglasad balkong. Och hösten lite senare. Därför har vi valt att planera nästan alla balkonger inglasade. Med balkonger i söder- och västerläge finns det plats för både soldyrkaren och dig som hellre sitter på svalare skuggplats.

Välplanerad bostad in i minsta detalj

Lägenheterna blir ljusa med öppna, luftiga planlösningar och alla lägenheter får parkettgolv utan trösklar. Köken kommer att vara välutrustade och stilrena och gränsa till andra sociala ytor som matplats och vardagsrum. De kaklade badrummen blir välplanerade och har både tvättmaskin och torktumlare.

I föreningen kommer det finnas en gemensamhetslokal med hörslinga för gemensamma trivselaktiviteter och styrelsemöten. Även en övernattningslägenhet för långväga, övernattande gäster finns för uthyrning om den egna lägenheten inte räcker till. Självklart finns det hiss i huset!

Parkering

Det kommer att finnas 30 parkeringsplatser, alla på markplan och de flesta med carport. Vi kommer att ordna med laddstolpar på några av dem, beroende på efterfrågan. Kösystem tillämpas för parkeringsplatserna. I Brf Årstiden planerar vi även för möjlighet till poolbil; ha och använd bilen när det behövs men avstå från tråkiga verkstadsbesök, kostnader och problem när du inte behöver använda bilen. Det kommer självklart också att finnas cykelparkeringsplatser samt cykelställ utplacerade.

Hållbarhetsåtgärder

  • Solceller
  • Gemensamhetsutrymmen inomhus och utomhus
  • Odlingsmöjligheter, insektshotell och fågelholkar
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Solceller
  • Gemensamhetsutrymmen inomhus och utomhus
  • Odlingsmöjligheter, insektshotell och fågelholkar
Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Bonum Brf Årstiden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Katrin  Viltok

Katrin Viltok

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer. T ex ingen månadsavgift vid dubbelt boende.

Trygghetsloftet_Bonum.jpg

Det här är vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp