Bonum Brf Sundemans backe

Lägenheter i Västerås för dig som fyllt 55 bredvid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Välkommen till din nya verklighet!

 • Vasastaden, Västerås
 • 71 lägenheter

Bonum Brf Sundemans backe

Lägenheter i Västerås för dig som fyllt 55 bredvid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Välkommen till din nya verklighet!

 • Vasastaden, Västerås
 • 71 lägenheter
Snart säljstart

Fakta

 • Rum 1-4 rum och kök
 • Pris 0-0 kr
 • Avgift 0-0 kr/mån
+ Visa fler bilder (24 st)

Kontakt

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  2019
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningslägenhet

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  2021

Om projektet

Seniorbostäder i Vasastaden i Västerås

Snart säljstartar vi Bonum Brf Sundemans backe - 71 bekväma bostadsrättslägenheter i Vasastaden i centrala Västerås för dig som fyllt 55 år. Husen byggs vid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Missa inte chansen att vara med från början när säljstarten går i slutet av september, anmäl intresse redan idag! Planerad inflyttning i slutet av 2021.

Välkommen till en alternativ vardag

Vill du byta ut gräsklippningen till en runda på golfbanan, eller ta en tur på Mälarisen istället för att skotta snö? Nu kan du få en alternativ vardag för Bonum kommer till Västerås!

I Bonum Brf Sundemans backe kommer det finnas 71 bostadsrättslägenheter om ett till fyra rum och kök, alla med inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats. Det kommer också att finnas en gemensamhetslokal för gemensamma trivselaktiviteter, styrelsemöten och för medlemmarna att hyra vid behov. Självklart finns det hiss i huset! 

 

Trygghet i ditt bostadsköp

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Nyfiken på prisbilden?

Nu släpper vi en första information om prisbilden för lägenheterna, ett prisspann per lägenhetsstorlek. Pris för respektive objekt kommer i samband med säljstarten.

1 r.o.k. 35 kvm: 2st
Insats: 1 490 000 kr – 1 550 000 kr
Avgift ca: 2612 – 2618/månad

3 r.o.k. 70-86 kvm: 33st
Insats: 2 250 000 kr – 4 495 000 kr
Avgift ca: 4170 - 5278/månad

2 r.o.k. 43-62 kvm: 23st
Insats: 1 695 000 kr – 2 695 000 kr
Avgift ca: 3014 – 3733/månad

4 r.o.k. 90-111 kvm: 13st
Insats: 3 325 000 kr – 5 395 000 kr
Avgift ca: 4982 – 5957/månad

Läs mer

Vad händer fram till säljstarten?

 • Fram till säljstarten kommer vi att informera alla som anmäler intresse till projektet via nyhetsbrev och träffar/möten av olika slag.
 • Inför säljstarten kommer alla intressenter att få ta del av vårt säljmaterial, som innefattar en säljbroschyr (med all tänkbar information om Bonum Brf Sundemans backe, exteriöra och interiöra visualiseringar och planritningar för alla lägenheter), prislista med insatser och avgifter samt en valblankett.
 • Senast ett utsatt svarsdatum skickas valblankett in och därefter rangordnar vi inkomna blanketter i enlighet med intressekön och ringer eller mailar ut erbjudanden.
 • Vid erbjudande av lägenhet får man samtidigt veta om man får en garageplats.

Vad händer vid köp av lägenhet?

Om du får ett erbjudande vid säljstarten och tackar ja, är nästa steg att vi skriver under ett förhandsavtal.

Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är 2 % av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 2 veckor.
 • Cirka 6 månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är 10 % av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.
 • Om du väljer att göra tillval betalas 20 % av den totala tillvalskostnaden direkt i samband med tillvalsbeställningen, och resterande del tillsammans med slutlikviden.

Vad gäller tillval så kommer det finnas möjlighet att göra sådana, utifrån det tillvalsprogram som vi satt för projektet med ett visst urval av noga utvalda produkter. Vissa val är kostnadsfria, för andra utgår en tillvalskostnad. Tillvalen betalas enligt ovan.

Bonum – ett perfekt boende för dig över 55 år

Trygga och inbjudande hem i attraktiva lägen. Som boende i en Bonumförening får du tillgång till individuellt anpassade tjänster och varje förening har en egen Bonumvärd.

Det här är Bonum

Se huset och välj bland lägenheterna

Öppna lägenhetsväljaren

Titta in i tre av våra lägenheter

Området

Strålande läge i Västerås

Här bor du nära både city och naturen med vackra Sundemans backe precis utanför knuten och Oxbackens centrum där du hittar matbutik, vårdcentral och apotek endast ett stenkast bort. Västerås citykärna med butiker, nöjen och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

Mer fakta

41 garageplatser i källarplan och 9 platser i externt p-hus. Tillgång till bilpoolsbil.

Alla lägenheter har ett lägenhetsförråd på cirka 3 kvadrat i källaren. 

Alla lägenheter har antingen inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats.

Hiss finns från garaget/lägenhetsförråden och till alla våningsplan.

Anmäl intresse till projektet Bonum Brf Sundemans backe

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Bonumvärd

Bonumvärden sköter om fastigheten och erbjuder också individuell hjälp till alla boende. Du kan beställa tjänster som bonumvärden hjälper dig med.

Bonumvärden hjälper dig

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till
Upp