Försäljning pågår
Försäljning pågår

Bonum Brf Sundemans backe

1 495 000–5 395 000 kr

Lägenheter i Västerås för dig som fyllt 55 bredvid vackra Sundemans backe med närhet till det mesta man behöver. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 1 495 000–5 395 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Area 35–111 kvm
Avgift 2 611–5 989 kr/mån
Våningar 4 - 7
Lägenheter 71
Status Försäljning pågår

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Välkommen på privat visning

Du är välkommen att kontakta ansvarig säljare och boka en privat visning.
I dagsläget har vi inga öppna visningar.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning.

Vår trygghetsfilosofi

Titta in i tre av våra lägenheter

Seniorbostäder i Vasastaden i Västerås

Välkommen till Västerås första Bonumförening – Bonum Brf Sundemans backe! Bonum är Riksbyggens koncept för moderna seniorbostäder. Vi bygger nu 71 bekväma bostadsrättslägenheter i Vasastaden i centrala Västerås för dig som är 55+. Bonum Brf Sundemans backe ligger i ett av Västerås mest attraktiva bostadsområden, i direkt anslutning till den vackra skogsbacken som gett föreningen sitt namn. Oslagbart läge med närhet till natursköna promenadstråk som tar dig hela vägen till Mälaren och gångavstånd till city med butiker, restauranger och caféer. På andra sidan Köpingsvägen hittar du också Oxbacken centrum med bland annat mataffär, apotek och vårdcentral. Preliminär inflyttning vintern 2021/2022.

Efter en fantastisk säljstart har nu byggandet av Bonum Brf Sundemans backe börjat. Så spännande att få se husen växa fram på tomten! Fortfarande finns chansen att knipa en av våra populära lägenheter och få flytta in i en bekväm, nyproducerad bostad med närhet till det mesta man behöver. Men vänta inte för länge, det är ”först till kvarn” som gäller. Passar en ytsmart tvåa med inglasad balkong dig bäst? Eller kanske vår sista etta med sovalkov och generös, delvis inglasad uteplats som vetter mot den vackra innergården? Här på webbsidan kan du ta hjälp av Bostadsväljaren och lägenhetslistan under rubriken Bostäder nedan för att se vilka lägenheter som fortfarande är till salu.

Vid intresse kontakta ansvarig säljare Maria Grandin. Glöm inte att ange om det är en specifik lägenhet du är intresserad av.

Välkommen till en alternativ vardag

Vill du byta ut gräsklippningen till en runda på golfbanan, eller ta en tur på Mälarisen istället för att skotta snö? Nu kan du få en alternativ vardag där ”praktiska måsten” kan bytas ut till det där du gillar allra bäst. I Bonum Brf Sundemans backe kommer det finnas 71 bostadsrättslägenheter om ett till fyra rum och kök, alla med inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats. Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i källarplan, där även föreningens garage med 41 platser finns. På gården finns plats för den bilpoolsbil som föreningens medlemmar kommer att ha tillgång till. En fullt utrustad och smakfullt och praktiskt inredd gemensamhetslokal för gemensamma trivselaktiviteter, styrelsemöten och för medlemmarna att hyra vid behov kommer också att finnas. Även en övernattningslägenhet för långväga, övernattande gäster finns för uthyrning om den egna lägenheten inte räcker till. Självklart finns det hiss i huset!

I en Bonumförening finns också en Bonumvärd som kan vara en hjälpande hand i din vardag. Av Bonumvärden kan du köpa hushållsnära tjänster med RUT/ROT-avdrag, till exempel hjälp med vattning när du är bortrest eller med uppsättning av dina nya gardiner. Bonumvärden hjälper också föreningens styrelse att anordna aktiviteter för alla boenden. Det kan handla om allt ifrån vin- och ostprovning till buggkurs i gemensamhetslokalen, allt utifrån medlemmarnas önskemål. Här finns alla möjligheter att skapa trygghet och gemenskap lite utöver det vanliga.

Vad händer vid köp av lägenhet?

Det första steget vid köp av lägenhet är att vi skriver under ett förhandsavtal.

Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka två veckor.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.
 • Om du väljer att göra tillval betalas 20 procent av den totala tillvalskostnaden direkt i samband med tillvalsbeställningen, och resterande del tillsammans med slutlikviden.

Vad gäller tillval så kommer det finnas möjlighet att göra sådana, utifrån det tillvalsprogram som vi satt för projektet med ett visst urval av noga utvalda produkter. Vissa val är kostnadsfria, för andra utgår en tillvalskostnad. Inredningsvalen görs under hösten 2020 och eventuella tillval betalas enligt ovan.

Om bostäderna

Parkering/bilpool
41 garageplatser i källarplan och 9 platser i externt p-hus. Tillgång till bilpoolsbil.

Lägenhetsförråd
Alla lägenheter har ett lägenhetsförråd på cirka 3 kvadrat i källaren.

Balkong
Alla lägenheter har antingen inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats.

Hiss
Hiss finns från garaget/lägenhetsförråden och till alla våningsplan.

Om bostäderna

Parkering/bilpool
41 garageplatser i källarplan och 9 platser i externt p-hus. Tillgång till bilpoolsbil.

Lägenhetsförråd
Alla lägenheter har ett lägenhetsförråd på cirka 3 kvadrat i källaren.

Balkong
Alla lägenheter har antingen inglasad balkong eller delvis inglasad uteplats.

Hiss
Hiss finns från garaget/lägenhetsförråden och till alla våningsplan.

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du göra tillval och sätta en personlig prägel på lägenheten så den passar just dig. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval.

Besök inredningsportalen

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Oktober 2019
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  2021

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Strålande läge i Västerås

Här bor du nära både city och naturen med vackra Sundemans backe precis utanför knuten och Oxbackens centrum där du hittar matbutik, vårdcentral och apotek endast ett stenkast bort. Västerås citykärna med butiker, nöjen och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

Anmäl intresse till Bonum Brf Sundemans backe

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede.